Zahájení topné sezóny

10.09.2015 14:12

Vážení nájemnici,

dovolujeme si Vás upozornit na zahájení topné sezóny. Žádáme Vás o ovzdušnění Vašich radiátorů. 



Děkujeme BD SLUNEČNÍ


Kdy začíná a končí topná sezóna ?

Otopné období začíná 1. září a končí 31. května následujícího roku. Dodávka tepelné energie se zahájí v otopném období, když průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod + 13 ºC ve dvou dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC pro následující den.Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7.00, 14.00 a ve 21.00 hod., přičemž teplota měřená ve 21.00 hod. se počítá dvakrát.Vytápění bytů a nebytových prostor v bytových a nebytových budovách se omezí nebo přeruší v otopném období tehdy, jestliže průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě vystoupí nad +13 ºC ve dvou dnech po sobě následujících a podle vývoje počasí nelze očekávat pokles této teploty pro následující den. Při následném poklesu průměrné denní teploty venkovního vzduchu pod +13 ºC se vytápění obnoví. 


Odvzdušnění radiátorů krok za krokem.


Připravte si nádobu na zachycení vody a hadr. Zajistěte si k ventilu dobrý přístup a na podlahu pod ním položte silnější hadr. 
Pomalu uvolněte ventil a vypusťte vzduch. Povolíte-li odvzdušňovací ventil, začne nejprve vycházet vzduch, následně s prskající vodou, kterou zachytávejte do připravené nádoby. V momentě, když začne voda vytékat plynule, jsou vzduchové bubliny pryč.
Při novém pokusu zatopit radiátory zkontrolujte. Následující den po odvzdušnění radiátoru zjistěte, zda už všechna tělesa hřejí naplno a po celé ploše, nebo naopak. Jestliže se i po odvzdušnění nachází na zahřátém radiátoru studená místa, je nutné celý proces zopakovat. Někdy se požadovaného výsledku dosáhne až po několika dnech opakování. 



Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.